Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукПротестите в страната са постигнали много,

...
Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукПротестите в страната са постигнали много,
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Дори Борисов да го докара до март месец... Той приключи

Снимка и видео: " Отровното трио ", фейсбук

Протестите в страната са постигнали доста, според Николай Хаджигенов, от " Отровното трио ". Той е на мнение, че най-важното (оставката на премиера Борисов) рано или късно ще пристигна. Ето какво разгласи още Хаджигенов:

`Това, което би трябвало да вършим оттук насетне, след ГЕРБ, е да стартираме да съграждаме, да съзиждаме, да сътворяваме това, което не е направено в никакъв случай у нас``, съобщи той

``Да разбием контрола на  ГЕРБ  над изборните процеси, тъй като те не са изборни процеси, а са процеси по назначения. Така някога  Борисов  си назначи  Плевнелиев , назначи си Цацаров, назначи си  Гешев  и тъй наречените Т.е., това е нещо, което ние желая да създадем, да разбием монопола върху дишането в тая скапана държава``.

Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на  - адв.  Николай Хаджигенов , част от така наречен `` Отровно трио ``, уредник на  митинги те против държавното управление и основния прокурор на България.

Преди ден ``Отровното трио`` заявява, че ще сплоти старания с ``Има подобен народ`` на Слави Трифонов и ``Изправи се.БГ`` на  Мая Манолова  за гарантиране на почтени избори в България.

``Почти 12 000 секции са в цялата страна. Това значи 12 000 души най-малко (б.р. ще им трябват за каузата). Доверието е неминуем развой. В последна сметка ние по тази причина избрахме подобен вид формула - да желаеме да следим за оптимално почтен и оптимално обществен избирателен развой. Двете са неразривно свързани. Очевидно никой не може да се оправи самичък сам, може би даже от огромните партии може да се оправи само  ГЕРБ . Останалите... Никой не може да се оправи. Умишлено искахме да избегнем чисто партийна формула ``застъпници``, имаме потребност от наблюдаващи, което попада и в закона. Неутрално е, не е партийно обвързано. Всеки може да бъде и партийно привързан, и не партийно привързан, само че единствената задача на тези хора и на нас е да създадем такава композиция, че изборите да бъдат оптимално почтени и транспарантни. Това е хубавото на будния жител, че будният жител няма цена. Не тъй като не коства пари, а тъй като има нещо, което не се продава. А точно съвест, морал, нравственос. Това са тези три неща, които в  ГЕРБ  и съвсем всички парламентарно показани партии, че и освен, тези неща са непознати термини``, довери адв. Хаджигенов.

``Освен това желаеме да създадем хибриден модел, да го комбинираме с технология, имаме съответно предложение, което се създава сега, и да го създадем оптимално обществено. Т.е., всяко нещо, което се види и се рапортува на момента, то да бъде оптимално обществено, качено на няколко броя уеб сайтове, когато и да е да може да бъде видно, налично за медии, до ЦИК и така нататък Подобна система е работила отвън изборния развой, общо взето ще се опитаме да го създадем и тук``, разясни той.

``Рискуваме да имаме доказателства, че депутати от  ГЕРБ  носят чували с бюлетини отново``, вметна юристът.

Водещата Маринкова попита адв. Хаджигенов дали е отчаян, че единствено две партии са се отзовали на поканата на ``Отровното трио`` за среща, а той отговори на въпроса ѝ по следния метод: ``Разочарован ненапълно. Изненадан обаче не. За страдание, мога да кажа, че не съм сюрпризиран, тъй като ние поканихме в действителност единствено три политически партийни сили - две обединения и партията ``Има подобен народ`` на Слави Трифонов, доколкото те са задоволително забележими, един път, и задоволително подготвени да служат като инструмент на гласоподавателите си. Ние явно на този стадий сме към момента жители, само че ние явно също по този начин сме потвърдили, че сме подготвени да създадем това, което би трябвало и ще го създадем. Имам поради, че на този стадий това, което се опитваме да създадем, е да осигурим само и единствено честността на изборите в тази композиция. Какво ще стане на следващия ден има няколко разнообразни разновидността, но дано доживеем първо до на следващия ден.``

``Протестът реализира болшинството си цели, без крайния си стадий към момента - оставките. Те ще бъдат факт - дали ще е през днешния ден, дали ще е на следващия ден, няма никакво значение. Дори  Борисов  да го докара до март месец... Той завърши. И в Европа, и в света, и у нас. Това е изрично победа на митинга. Но ние би трябвало да продължим напред и нагоре, т.е., не можем да останем на това равнище, тъй като това е разрушителната част. Да, ние разрушихме  ГЕРБ , ние жителите разрушихме  ГЕРБ . Това, което би трябвало да вършим оттук насетне, след  ГЕРБ , е да стартираме да съграждаме, да съзиждаме, да сътворяваме това, което не е направено в никакъв случай у нас, най-малко в последните 30 години. Демокрация, господство на закона, независимост на словото. И би трябвало да изградим страната си още веднъж - по нов метод, с нови правила и с нови хора. Защото явно 30 години или спахме, или правихме някакви други неща, не и това. Това е идващото нещо, което би трябвало да направим``, счита представителят на ``Отровното трио``.

Адв. Хаджигенов бе безапелационен, че своеобразното обединяване с партията на Слави Трифонов и гражданската организация, водена от  Мая Манолова , не значи, че те влизат в коалиция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР